Pentru dumneavoastră, doamnă!

Campanie de informare, educare si constientizare pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului de san si col uterin.

01 ian. 2007

Pentru a vizualiza site-ul proiectului click aici

Scopul proiectului este de a informa, educa si constientiza populatia feminina a judetului Alba in ceea ce priveste importanta prevenirii si depistarii precoce a cancerului de san si col uterin, precum si de a dezvolta servicii de consiliere pentru persoanele care sunt afectate de aceste maladii.

Grupul tinta va fi compus din populatia feminina a judetului Alba, cca 10.000 persoane (total populatie feminine jud Alba, 2005 este de 192.224 ), cu accent pe grupa de varsta 18-55 ani, din care vor fi selectati beneficiarii directi ai proiectului.

Principalele activitati vor consta in campanii de informare, educare, constientizare a populatiei in ceea ce priveste importanta preveniri si depistarii precoce a bolii, a adoptarii unei atitudini nondiscriminative fata de persoanele bolnave, precum si infiintarea unui grup de suport „Clubul Eva” in cadru caruia se vor desfasura activitati specifice.

Obiective specifice:

– Informarea , educarea, constientizarea femeilor
judetului Alba ( cel putin 10.000 femei cu varste cuprinse intre 18-55 ani) in ceea ce priveste importanta prevenirii si a depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin,
– Oferirea de servicii de suport pentru persoanele afectate de aceaste maladi (cel putin 50 beneficiari) pe parcursul unui an de zile,
– Educarea populatie judetului in vederea adoptarii unei atitudini nondiscriminative fata de persoanele afectate de cancer la san sau col uterin.
– Dezvoltarea de abilitati la populatia feminina a judetului, de recunoastere a primelor semne de boala,
– Dezvoltarea capacitatii organizatiilor partenere de a oferi servicii se specialitate grupurilor de persoane cu nevoi specifice,
– Dezvoltarea capacitatii organizatiilor partenere de a colabora cu institutii (Directia de Sanatate Publica, Spitalul de Urgenta Alba , medici de familie, primarii) in vederea sensibilizartii acestora, implicarii lor in actiuni de prevenirea si depistarea precoce a afectiunilor maligne ale sanului si colului uterin, sprijin in vederea dezvoltarii de servicii suport pentru persoanele bolnave.

Durata proiectului: 01.01.2007-31.12.2007

Bugetul total al proiectului este de 47.000 euro, din care 40.000 solicitanti de la autoritatea contractanta , din fonduri Phare si 7000 euro contributie a Asociatiei AS 2001 Alba Iulia

Phare 2004/016-772.01.02/01 – Societatea Civila, Componenta 1 – Dezvoltarea Sectorului ONG