In cadrul acestei activitati de formare profesionala. ne propunem ca beneficiarii acesteia sa deprinda aptitudini necesare practicarii unei profesii si acumularea unei experinte practice care sa ii ajute sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu.

Stilul de predare interactiv si experienata profesionala a formatorilor vor contribuii la dobandirea competentelor minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca. Cursurile de calificare se deruleaza in spatii inchiriate, in concordanta cu prevederile legale in domeniul formarii adultilor, respectarea conditiilor de sanatate si securitatea muncii.

Pe perioada participarii la programele de formare, beneficiarii vor primi subventii si masa, in conformitate cu metodologia de acordare a acestora elaborata in cadrul proiectului. Punem un accent deosebit pe învatarea activa, metodele interactive, jocul de rol, demonstratia, exercitiu, metode si tehnici specifice procesului de învatare al adultilor. Selectia beneficiarilor si indrumarea acestora catre unul dintre programele de formare profesionala se face in functie de abilitatile si competentele identificate in urma unei evaluari initiale.

Cursurile care se deruleaza cu scopul de a califica beneficiarii in meserii eficiente, competitive si mai ales profitabile sunt urmatoarele:

– Ingrijitoare batrani la domiciliu,

– frizer,

– agent comercial

– agent de curatenie cladiri si mijloace de transport

– pavator,

– brutar,

Numarul de serii si numarul de participanti la fiecare serie dar si tipul programului de formare poate fi adaptat in functie de interesul si cerintele pe piata fortei de munca.