Antreprenoriat – informatii utile

ANTREPRENORIAT

În cadrul proiectului, un număr de 151 de tineri NEETs din categoria A sunt recrutați în scopul participării la programul de antreprenoriat, program ce oferă o șansă unică de a urma un curs de competențe antreprenoriale tinerilor de 16-29 de ani.
În cadrul celor 74 de ore de curs tinerii au posibilitatea de a descifra tainele antreprenoriatului prin asimilarea de cunoștințe noi în ceea ce privește: deschiderea unei firme, angajarea de personal, noțiuni despre contabilitatea firmei, tehnici de marketing şi de promovare. În cadrul cursurilor fiecare tânăr prezintă şi dezvolta o idee proprie de afacere, tot acolo tânărul primește feedback-uri si întrebări din partea participanților la curs, iar răspunsurile îl ajută pe tânăr asupra dezvoltării unui plan de afaceri.
Cursul ajuta tinerii să integreze în planul de afaceri un profil verde şi cu competențe reduse de consum de energie si resurse, tot aici vor învăța concepte noi de inovare socială şi de nediscriminare, soluții care sunt benefice pentru dezvoltarea durabilă şi armonioasă a mediului în care trăiesc viitorii antreprenori. Pe lângă aceste competențe tinerii vor învăța să facă un plan de afaceri pentru propria afacere, plan la care o să fie anexat bugetul şi previziunea financiară. Practic tinerii ne împărtășesc visul, iar proiectul onorează ideea .
Pana la implementarea planului de afaceri, tinerii au șansa unică de a experimenta un concurs de planuri de afaceri, concurs jurizat de către mediul antreprenorial. Rolul juriului este de a selecta cele mai bune şi sustenabile idei de afaceri, care pe viitor devin exemple de succes pentru alți tineri Neets care se pot înscrie la proiecte de același profil.
Experiența concursului o să-i ajute pe tinerii care nu au obținut finanțarea, pe viitor, în privința pregătirii pentru alte concursuri de planuri de afaceri pentru propria idee.
Cei 35 câștigători a planurilor de afaceri (din care 15 în județele Alba și Sibiu) vor fi consiliați de o echipă a proiectului care o să fie mereu lângă ei pe perioada deschiderii firmei, realizării dosarelor de achiziții şi a implementării planurilor selectate, experții monitorizează implementării fiecărui plan câștigător.
Activitatea realizează un minim de 35 de locuri de muncă pentru tineri NEETS din mediul rural sau urban, locuri de muncă care sunt active pentru o perioadă de 18 luni, perioada în care proiectul intervine în viața comunităților prin reducerea ratei șomajului si a migrației tinerilor.
La finalizarea cursului de competențe antreprenoriale tânărul dobândește noțiunile necesare pentru realizarea unui plan de afaceri, urmând ca acesta să participe la concursul planurilor de afaceri, unde poate câștiga o finanțare în valoare de 120.000 lei și îndrumarea necesară pentru implementarea planului de afaceri.
Absolvenții beneficiază de o subvenție de 350 lei la finalizarea cursului!