Tineri informați – Tineri puternici

Tineri informati – Tineri Puternici

Perioada de derulare: 01.02.2003 – 30.11.2003

Scop: Scopul proiectului este informarea tinerilor si formarea la acestia de abilitati practice in sensul facilitarii accesului pe piata fortei de munca, precum si realizarea unor contacte intre acestia si posibili angajatori.

Obiective:
1. Cresterea cu 80% a nivelului de cunostinte in ceea ce priveste elementele pietei fortei de munca romanesti si a instrumentelor necesare accesului eficient la acesta, la un numar de 204 tineri proveniti din patru centre de plasament ale judetului Alba, pana la sfarsitul proiectului.
2. Dezvoltarea cu 80% a abilitatilor practice de folosire eficienta a instrumentelor identificate ca fiind necesare patrunderii pe piata fortei de munca a celor 204 tineri proveniti din patru centre de plasament ale judetului Alba, pana la sfarsitul proiectului.
3. Sensibilizarea posibililor angajatori identificati la nivelul judetului Alba cu privire la avantajele incadrarii tinerilor proveniti din centre de plasament si crearea
cadrului necesar unor intalniri intre acestia.
4. Infiintarea a patru centre de informare la nivelul centrelor de plasament unde tinerii sa aiba acces la informatii competente si instrumentele necesare accesului pe piata fortei de munca si formarea de personal care sa deserveasca aceste centre.

Grup tinta: 204 tineri cu varste de peste 14 ani, rezidenti a patru centre de plasament din judetul Alba.
Surse de finantare:

– Uniunea Europeana prin Programul PHARE, Componenta de Dezvoltare a resurselor Umane
– Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directia Judeteana de Tineret si Sport Alba
– Inspectoratul Scolar Judetean Alba