Activitatea urmareste furnizarea serviciilor sociale catre persoanele beneficiare din comunitatile Scarisoara si Cimpeni – Valea Caselor. In cadrul acestor servicii de asistenta comunitara, va oferim in primul rand informare și consiliere pentru a va cunoaste mai bine drepturile sociale pe care le aveti, iar in concordanta cu nevoile identificate in urma procesului de evaluare sociala realizat in teren, echipa va poate ajuta cu masuri de sprijin in functie de nevoia dumneavoastra concreta.

Activitatile vizeaza inclusiv derularea de campanii privind educatia pentru sanatate, promovarea unui stil de viata sanatos si activ, igiena locuintei sau combaterea dependentelor (spre exemplu consumul de tutun) in cadrul carora vor fi distribuite pachete continand produse specifice seminariilor derulate. In acest sens, din prezentarile interactive la care va invitam sa participati puteti afla informatii noi si invata lucruri utile care va pot imbunatati nivelul de trai.

Asiguram totodata monitorizarea persoanelor varstnice singure, a bolnavilor cronici cu venituri mici sau a persoanelor cu handicap. In cadrul acestor servicii putem asigura facilitarea relatiei cu institutiile publice, cum ar fi serviciile medicale sau alti furnizori de servicii (unde este cazul), consiliere si orientare catre alte servicii, spre exemplu servicii stomatologice si de consiliere psihologica sau alte servicii.

De asemenea, organizam periodic ateliere vocationale pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta; in cadrul acestora, copiii beneficiari ai proiectului pot lua contactul cu o anumita meserie, invatand deprinderile si abilitatile necesare pentru alegerea unei ocupatii, astfel fiind dezvoltate abilitatile de socializare si interactiune intre adulti si copii.

In activitatea noastra urmarim principiul egalitatii de sanse si al participarii voluntare si folosim metode si tehnici pentru utilizarea eficienta a resurselor care sa vina in sprijinul tranzitiei catre o economie orientata spre reducerea emisiilor de dioxid de carbon.